Genealogie familie Van de(r) Tonnekreek
Voorna(a)m(en):  Familienaam: 
[Geavanceerd zoeken]  [Familienamen]

Aantekeningen


Treffers 151 t/m 200 van 1,084

      «Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 22» Volgende»

 #   Aantekeningen   Verbonden met 
151 Arij wordt op 30 dec 1881 ingebracht in het Huis van Bewaring van Zwolle op bevel van de Officier van Justitie van Amsterdam dd 29 dec. 1881 ter geleide naar Ommerschans. Hij vertrekt na één nachtje op 31 dec. 1881 naar Ommerschans. van de Tonnekreek, Arij (I63)
 
152 Arij wordt op 5 januari 1897 zwervend aangetroffen in Den Bosch zonder middelen van bestaan door een brigadier van de Marechaussee.

De Officier van Justitie eist 2 dagen hechtenis en 3 jaar in een Rijkswerkinrichting.

De rechter is 'mild' en veroordeelt Arij tot 2 dagen hechtenis en 2 jaar en 3 maanden in een RWI. 
van de Tonnekreek, Arij (I63)
 
153 Arij wordt op 5 juli 1899 in Den Bosch zwervend aangetroffen zonder middelen van bestaan door Joosse, wachtmeester van de marechausse.

De officier van Justitie eist 2 dagen en 3 jaar opzending naar een Rijkswerkinrichting.

De rechter kent de eis toe. 
van de Tonnekreek, Arij (I63)
 
154 Arij wordt op bevel van de Off. van Justitie van Amsterdam dd 24 dec 1885 opgebracht in het Huis van Bewaring te Zwolle dd 24 dec 1885 voor overbrenging naar Ommerschans dd 28 dec 1885. van de Tonnekreek, Arij (I63)
 
155 Arij wordt op bevel van de off. van Justitie van Amsterdam dd 3 jan 1879 ingesloten in het Huis van Bewaring te Zwolle dd 4 jan 1879 voor overbrenging naar Ommerschans dd 9 jan 1879.


 
van de Tonnekreek, Arij (I63)
 
156 Arij wordt op gezonden vanuit Hoorn.
Onduidelijk of dit is uit de RWI Hoorn of nav een vonnis in Hoorn. 
van de Tonnekreek, Arij (I63)
 
157 Arij wordt opgepakt na diefstal en opgesloten, waarschijnlijk in het Huis van Bewaring. van de Tonnekreek, Arij (I63)
 
158 Arij wordt opgepakt op 11 maart voor bedelarij en het plegen van een eenvoudige diefstal en opgesloten in het Huis van Arrest in Gorinchem.

Op 7 maart heeft hij voor het huis van Wouter van Iperen te Lexmond een krokodil op sterk water vertoond. Van Iperen heeft hem vervolgens vanachter het raam in een bedelende houding zien staan en heeft hem een cent 'doen uitreiken' teneinde Arij te laten vertrekken.
Bij dat vertrekken heeft Arij een vrouwenrok van de dochter van Van Iperen, die over het hek hing te drogen, 'arglistig' meegenomen.

De rechter veroordeelt Arij tot een correctionele gevangenisstraf van 6 maanden eenzame opsluiting, de kosten van het geding en na het uitzitten van zijn straf opzending naar een bedelaarsgesticht.

Arij wordt bij die kosten nog eens extra te grazen genomen, omdat de kosten hier op f 10,51 uitkomen, waarvan f 2,61 voor het salaris van de deurwaarder en f 6,90 voor de kosten van de taxi voor de getuigen.... Terwijl de griffierkosten feitelijk slechts f 1,00 bedragen. Uiteraard kan Arij deze enorme som geld (werk voor meer dan 2 weken) niet betalen en zal dus ook die subsidiaire dagen in het gevang hebben gezeten. 
van de Tonnekreek, Arij (I63)
 
159 Arij wordt opgepakt samen met Johannes Josephus Lijflander (48 jaar) uit Amsterdam in het plaatsje Spankeren onder Dieren. Daar hebben zij op 17 december 1872 uit een schuur een haarspit en een haarhamer gestolen.

Boer Hendrik Wijers verklaart, dat hij hen eerst onderdak had verleend om te schuilen voor de regen. na hun vertrek miste hij de haarspit en haarhamer. Ter rechtzitting herkent hij de spullen onmiddellijk, omdat zij zijn gemerkt met zijn naam.
Everhardus Witjes, veldwachter en agent van politie, verklaart, dat de verdachten de diefstal aan hem hebben toegegeven.
In de aanvullende verklaring van Arij geeft hij aan zonder middelen van bestaan te zijn en één der voorwerpen bij Wijers had weggenomen. En dat hij eerder door de Rechtbank van Amsterdam voor landloperij is veroordeeld tot een gevangenisstraf en 3 maanden op 'de Schans' [Ommerschans] heeft doorgebracht.

Dat laatste komt pas voor de dag tijdens de rechtzitting en zal Arij later nog opbreken. Van Lijflander is al bekend, dat hij in Leeuwarden op 3 mei 1871 in Leeuwarden is veroordeeld voor bedelarij.

Uiteindelijk komt de rechter niet tegemoet aan de eis van de Officier van Jusititie (1 jaar plus opzending naar een bedelaarsgesticht), maar geeft hij hen beiden een straf van een half jaar gevangenis plus opzending.

 
van de Tonnekreek, Arij (I63)
 
160 Arij wordt opgepakt voor bedelarij en op last van de commissaris van polite voorlopig aangehouden.

Signalement:
lengte 1,7m, blond haar en wenkbrauwen, hoog voorhoofd, blauwe ogen, spitse neus, gewone mond, ronde kin, knevel, ovaal aangezicht, gezonde kleur en hij spreekt Hollands.
Bij bijzondere tekenen wordt vermeld, dat Arij kaalhoofdig is.

Opm. in het register wordt vermeld, dat Arij al op 7 «u»november«/u» is opgepakt. Dat moet een slordigheidje zijn, want het vergrijp (bedelarij) is volgens de rechtszaak pas op 7 «u»december«/u» gepleegd. 
van de Tonnekreek, Arij (I63)
 
161 Arij wordt opgepakt voor bedelarij en op last van de commissaris van polite voorlopig aangehouden.

Signalement:
Lengte 1,7m, hij heeft blond haar en wenkbrauwen, laag voorhoofd, blauwe ogen, spitse neus, gewone mond, ronde kin, geen baard, rond aangezicht, gezonde kleur en spreekt de Hollandse taal. Geen bijzondere tekenen. 
van de Tonnekreek, Arij (I63)
 
162 Arij wordt opgepakt voor bedelarij en op last van de commissaris van politie voorlopig aangehouden.

Signalement:
Zijn lengte is 1,69m, hij heeft blond haar en wenkbrauwen, rond voorhoofd, grijze ogen, brede neus, gewone mond, ronde kin, een knevel, ovaal aangezicht en een gezonde kleur. Hij spreekt Hollands en heeft geen bijzondere tekeken. 
van de Tonnekreek, Arij (I63)
 
163 Arij wordt opgepakt voor bedelarij op 22 sept 1893 en op last van de commissaris van politie voorlopig aangehouden.

Na de uitspraak van de Arr. Rechtbank op 26 september (1 dag plus 3 jr RWI) tekent Arij beroep aan bij de Hoge Raad. Hij blijft blijkbaar in voorarrest zitten tot de uitspraak van de Hoge Raad op 28 november.

Daarna wordt hij overgebracht voor de ene dag hechtenis (voorarrest telt blijkbaar niet mee) en vervolgens naar de RWI.

Signalement:
Hij is 1,70 m lang, heeft blond haar en wenkbrauwen, laag voorhoofd, blauwe ogen, spitse neus, gewone mond, ronde kin, geen baard, lang aangezicht en een gezonde kleur. Hij spreekt Hollands en bij bijzondere tekenen staat " rechteroog en kaalhoofdig". 
van de Tonnekreek, Arij (I63)
 
164 Arij wordt opgepakt voor diefstal en in voorarrest geplaatst op last van de commandant van de Haagse Politie op 13 juni. Dit besluit wordt op 19 juni bekrachtigd door de Arr. Rechtbank van Den Haag.
Hij wordt 18 juli ontslagen cf het vonnis van de Rechtbank dd. 3 juli 1891, namelijk 1 maand gevangenisstraf met aftrek van voorarrest. Zoals bij de bijzonderheden staat vermeld: «i»"heeft zijne gevangenisstraf in preventieve hechtenis ondergaan".«/i» 
van de Tonnekreek, Arij (I63)
 
165 Arij wordt opgepakt voor landlooperij en in voorlopige hechtenis genomen op last van de Commissaris van Politie. De arrondissements rechtbank keurt de actie van de commissaris goed op 21 december.

Het signalement:
Vol aangezicht, hoog voorhoofd, ronde kin, blauwe ogen, bruin haar en wenkbrauwen, gewone neus, ronde kin, geen baard of bijzondere tekenen. 
van de Tonnekreek, Arij (I63)
 
166 Arij wordt opgezonden uit Amsterdam.
Dit is de vierde opname. 
van de Tonnekreek, Arij (I63)
 
167 Arij wordt opgezonden uit Gorinchem en vertrekt waarschijnlijk naar Schiedam. van de Tonnekreek, Arij (I63)
 
168 Arij wordt opgezonden vanuit Amsterdam. Dit is de eerste kennismaking met Ommerschans. Er zullen er nog vele volgen. van de Tonnekreek, Arij (I63)
 
169 Arij wordt overgeplaatst naar de RWI in Hoorn op 25 maart 1892.
Er is wat gerommel over de boete, die hij moet betalen (de proceskosten of anders 2 dagen hechtenis), maar uiteindelijk 21 januari 1892 betaalt hij deze.

signalement:
lengte 1,70m, blond haar en wenkbrauwen, hoog voorhoofd, blauwe ogen, gewone neus, gewone mond, ronde kin, blonce knevel, ovaal aangezicht, gezonde kleur, kaalhoofdig.

In het opmerkingenveld staat "Tante Arendje van de Tonnekreek te Oude-Tonge" vermeld.
Arentje (geb 1816, ovl 2 dec 1894) is mogelijk op visite geweest, maar dan zou zij tamelijk oud (rond 76) zijn geweest. Wellicht heeft Arij bericht bereikt, dat zij 'stervende' is? 
van de Tonnekreek, Arij (I63)
 
170 Arij wordt overgeplaatst naar Hoorn.
Het lijkt alsof er bij de overname de opmerking: "gemet & gephot." is geplaatst.
Dat zou kunnen betekenen: "gemeten en gephotografeerd".
Dit is ook de periode in Veenhuizen, waarbij verpleegden werden gefotografeerd.
Men stelt in het Noord-Hollandsarchief echter niet over een dergelijk fotografisch overzicht te beschikken. Vermoedelijk verloren gegaan of vernietigd.

Signalement:
1,68m, blond haar en wenkbrauwen, laag voorhoofd, blauwe ogen, dikke neus, gewone mond, ronde kin, snor, ovaal aangezicht, gezonde kleur, kaalhofdig en ziet scheel met het rechteroog. 
van de Tonnekreek, Arij (I63)
 
171 Arij wordt remplacant voor Jan Gelderblom uit Langerak. Hij is op dat moment arbeider wonende te Oude-Tonge. Gelderblom heeft op de trekking in Langerak op 12 maart 1865 nummer 4 getrokken.
Arij krijgt in totaal ƒ 300,-. Eerst ƒ 25 indien de Militieraad de plaatsvervanging goedkeurt, dan ƒ 25 bij inlijving bij de Militie, vervolgens iedere 3 maanden in actieve dienst ƒ 12 en het restant - indien hij minimaal 1 jaar in actieve dienst blijft - krijgt hij bij het verkrijgen van onbetaald verlof. 
van de Tonnekreek, Arij (I63)
 
172 Arij wordt uit Ommerschans gehaald op 5 juli en keert terug op 6 juli. Hij was "voor den rechter" voor 'dronkenschap buiten de Gestichten'. Waar is nog niet duidelijk. van de Tonnekreek, Arij (I63)
 
173 Arij wordt uit Ommerschans gehaald voor een rechtszaak ("voor den rechter") voor dronkenschap 'buiten de gestichten'. Waar is nog niet bekend. van de Tonnekreek, Arij (I63)
 
174 Arij wordt voor bedelarij opgepakt op 22 juni. Hij brengt 2 dagen door in het Huis van Bewaring en wordt dan overgebracht naar het Huis van Arrest voor een periode van 7 dagen. Gedurende deze periode vindt de rechtszaak plaats en wordt Arij veroordeeld tot 5 dagen hechtenis. Die 5 dagen hechtenis zit hij weer uit in het Huis van Bewaring.
Onduidelijk is, waarom Arij tussentijds werd overgebracht naar het Huis van Arrest. 
van de Tonnekreek, Arij (I63)
 
175 Arij zit in het Huis van Bewaring zijn straf uit cf het vonnis van 15 september 1887: 5 dagen hechtenis.
Na afloop wordt hij "op last van den Heer Officier van Jusititie naar de Rijkswerkinrichting te «u»Veenhuizen«/u»" getransporteerd.

Zijn signalement:
hij is 1,69m, ovaal aangezicht, rond voorhoofd, blond haar en wenkbrauwen, blauwe ogen, gezonde kleur, gewone neus, ronde kin en knevel. Geen bijzondere tekeken.

(ingeschreven van register 2no 844) 
van de Tonnekreek, Arij (I63)
 
176 Arij zit in het Huis van Bewaring zijn straf uit cf het vonnis van 30 augustus 1887: 5 dagen hechtenis.

Zijn signalement:
1,69m, ovaal aangezicht, rond voorhoofd, gewone mond, blauwe ogen, blond haar en wenkbrauwen, gezonde kleur, gewone neus, ronde kin, knevel, geen bijzondere tekenen. 
van de Tonnekreek, Arij (I63)
 
177 Ary, oud 46 jaar, is bij vonnis van het Kantongerecht van Zwolle bij verstek veroordeeld tot een geldboete van ƒ 3, subsidiair 3 dagen gevangenisstraf, ter zake van dronkenschap. van de Tonnekreek, Arij (I63)
 
178 B&W verleende vergunning aan Karel in het pand aan de Voorstraat tot de verkoop van alcoholhoudende dranken. van de Tonnekreek, Karel (I11)
 
179 Barent, weduwe van Aegje IJsbrands van de Tonnekreek trouwt met de jongedame Cornelia, prodeo. Gezin F304
 
180 Barent, weduwnaar van Cornelia, geb te Stadt Loon (?) trouwt met jongedame Grietje, geb Ooltgensplaat, prodeo. Gezin F305
 
181 Bastiaan benoemt Johanna van de Tonnekreek tot zijn erfgenaam. Tiggelman, Bastiaan (I494)
 
182 Bastiaan herroept zijn vorige testament en benoemt nu zijn nieuwe huisvrouw Adriaantje both tot enige erfgename. Tiggelman, Bastiaan (I494)
 
183 Bastiaan herroept zijn vorige testament, waarin Johanna tot erfgename werd benoemd. Ten gevolge van het overlijden van Johanna benoemt hij nu zijn neef Gerrit Tiggelman Gerritszoon tot erfgenaam. Tiggelman, Bastiaan (I494)
 
184 Bastiaan was arbeider en beiden woonden in Den Bommel. Stander, Bastiaan (I325)
 
185 Bastiaan was bouwknecht en woonde in Oude-Tonge. Johanna woonde in Den Bommel.
De moeder van Johanna, Lena, verklaarde dat de geslachtsnaam van haar dochter was VAN DE TONNEKREEK zoals op de akte van overlijden van Stoffel staat en niet TONNEKREEK zoals op Johanna's geboorteakte staat.
Op de akte staan de handtekeningen van Johanna en Lena, waarbij Johanna ondertekent met Johanna van de Tonnekreek. 
Tiggelman, Bastiaan (I494)
 
186 Begonnen als vrijwillige matroos der derde klasse bij de zeedienst m.i.v. 17 sept 1951. Na een deelopleiding op het Marine Opleidingskamp in Hilversum werd Pleunis geplaatst aan boord Hr.Ms. Jacob van Heemskerck voor de vakopleiding.
Op 1 maart werd de vrijwillige verbintenis op verzoek van Pleunis omgezet naar een dienstplicht en bleef hij in dienst als matroos der derde klasse zeemilicien.
Op 1 april werd hij bij de Onderzeedienst in Rotterdam geplaatst en vervolgens op 9 juni bij de degaussingsdienst.
Hij ging met groot verlof op 23 juni 1953 na een diensttijd van 21 maanden. 
van de Tonnekreek, Pleun Arie (I289)
 
187 Beide ouders van Jacob waren reeds overleden en de moeder van Lientje eveneens. Kroon, Jacob (I152)
 
188 Beiden zijn arbeider. Moeder Cornelia woont in Den Bommel van de Tonnekreek, Arentje (I57)
 
189 beroep fabrieksarbeider van der Tonnekreek, Stephanus Johannes (I348)
 
190 Beroep in leven: medewerker Shell
 
van de Tonnekreek, Aren (I24)
 
191 Beroep: Bloemist van der Tonnekreek, Stephanus Johannes (I329)
 
192 Beroep: bloemist; winkelier bloemen van der Tonnekreek, Johannes (I343)
 
193 Beroep: dienstbode (ten tijde van haar huwelijk) van Bergen, Krona (I87)
 
194 Beroep: hoofd voedingsdienst
Opleiding: ULO, middenstand, diploma's ijsbereiding, café/restaurant, hotel-restaurant, slijterij, garde-manager.
Heeft jarenlang het restaurant Tonbré in de Ring van Oude-Tonge gedreven. De laatste jaren was hij chef kok in .......
 
van de Tonnekreek, Karel (I291)
 
195 Beroep: kruidenier; ijsverkoper van de Tonnekreek, Aren (I41)
 
196 Beroep: landarbeider, verzekeringsagent, metaalbewerker. van de Tonnekreek, Jacob Bastiaan (I43)
 
197 Beroep: onderwijzer
Opleiding: ULO, HBS-A (5jr), kweekschool, hoofdakte.
 
van de Tonnekreek, Petrus Johannes (I299)
 
198 Bij de geboorte van Eeuwoudia is Eeuwoud al zo ziek dat de doop even wordt uitgesteld. Eeuwoudia wordt geboren op 24 maart, Eeuwoud overlijdt op 4 april en Eeuwoudia wordt pas 9 april gedoopt. de Grijze, Eeuwoudia (I557)
 
199 Bij de huwelijkse bijlagen zit een extract uit het overlijdensregister van zijn moeder Jannetje Mastenbroek (uit Ooltgensplaat). Daarop staat duidelijk, dat de familienaam "van «b»de «/b»Tonnekreek" is. Uit het extract van het geboorteregister uit Oude-Tonge staat echter als familienaam "van «b»der «/b»Tonnekreek". Daarom is in het 'trouwboekje' en in de huwelijkse overeenkomst de naam "van «b»der «/b»Tonnekreek" gebruikt. Vanaf dat moment begint de tak 'van «b»der «/b»Tonnekreek'.
De fout is dus niet gemaakt in Bennebroek, maar bij het maken van het extract uit het geboorteregister in Oude-Tonge. 
van de Tonnekreek, Stoffel (I75)
 
200 Bij de keuring voor militaire dienstplicht. van der Tonnekreek, Johannes (I343)
 

      «Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 22» Volgende»